Unikke Pingvin træfigurer

Pingvinen er blevet et af mine foretrukne emner at arbejde med. Den kom ligesom frem af sig selv, forstået på den måde, at jeg i starten ikke tænkte pingvin træfigur, men mere var optaget af en form, der så udviklede sig til ideen om en pingvin. Mange prøver, mange timer ved drejebænken er gået forud for den form, jeg nu har fået frem som min. Man kan ikke lave en tro kopi af en pingvin på en drejebænk, så det var som sagt ideen om en pingvin, der lå i min hånd under processen. Dimensionerne og farven på træet blev så det første, jeg eksperimenterede med og med kroppen på plads kunne jeg gå videre. Jeg havde et ønske om, at den færdige figur skulle kunne ændre udtryk, og det er lykkedes. Med et hoved, der kan drejes, kan figuren ændre udtryk fra frysende eller træt til nysgerrig, vagtsom, kærlig eller hvad man nu lægger i det.

Hvid og sort pingvin

pingvin figur

Pingviner burma teak

Disse pingviner er lavet i burma teak. 

Har også på lager til at fremstille dem i en træsort der hedder “Wenge” der stammer fra mellem – vest Afrika.

Typisk er det en bestillings vare, der koster det samme som de andre pingviner. Se priser.

Kan man få lavet en pingvin figur i træ med andre udtryk?

Svaret på dette spørgsmål er, at det kan man godt. Jeg har til eget brug fremstillet en pingvin i en næsten naturtro størrelse for en kejserpingvin. Den er 33 cm i diameter og 95 cm høj – drejet i fyrretræ og malet sort/hvid. Jeg har osse til privat brug lavet en lille pingvin i mahogni og bøg, hvorved kontrasten mellem bryst og krop blev meget tydelig og ligesom blød, fordi mahogniens brune lød giver et helt andet udtryk – men den signalerer stadig 100% pingvin. Når skulpturen males, er det klart, at der bliver uendeligt mange muligheder, så her er det kun fantasien, der sætter grænser. Jeg vil dog lige bemærke, at skal jeg male, så bliver det sort/hvid – resten må stå for egen regning. Skulle du ha´ specielle ønsker i forhold til størrelse og finish, så vil meget kunne lade sig gøre – jeg er til at snakke med.

Se også..

Pingvin træfigur laves på bestilling.

Da jeg ikke masseproducerer noget som helst, laves også mine pingvinfigurerne kun på bestilling. Jeg har altid en i alle størrelser stående, så man kan se forskellen i størrelser og forskellig finish, men lige den størrelse og med det udtryk, du måske kunne tænke dig, kan jeg ikke garantere står klar til at sende af sted. Du må regne med, der er 14 dages leveringstid din samlede bestilling. Jeg er altid klar til at modtage kunder på værkstedet – efter aftale. Det er absolut det bedste at mærke figuren i hænderne, fornemme form og overflade og vægt. Bare kontakt mig, så finder vi ud af noget. Jeg stiller også op og præsenterer mine ting forskellige steder, så hold øje med min hjemmeside – det vil her tydeligt fremgå hvor og hvornår.

Det er klart tilfredsstillende at arbejde med ting, man har lyst til – og det er super, når nogen bliver synligt glade for deres ting. Jeg vil beskrive et eksempel fra et marked. Altså to unge mennesker sætter farten ned – de har fået øje på pingvinerne. Det er helt tydeligt pingvin træfigurerne, de studerer, og de stopper op. De skubber til hinanden og peger og nikker. Endelig kommer de hen og kan se dem tæt på. De hvisker lidt sammen og spørger, om de må røre dem. Det må de selvfølgelig gerne, hvis de passer på de løse hoveder. Der bliver mærket og vendt og drejet og pludselig siger den unge kvinde højt: “Jeg vidste slet ikke, vi samlede på pingviner”, og så grinede de begge to – glade for hinanden og glade for to pingviner, som de købte og bragte med hjem – en treer og en firer. Den episode har jeg tit hygget mig over, især fordi det var unge mennesker, der faldt for mine pingviner. De købte dem, fordi de ikke kunne lade være, de vidste lige, hvor de skulle stå – og ingen andre havde magen til, det var de sikre på. Folk af ældre generationer er ofte mere beherskede med at vise deres begejstring – i alle tilfælde i det jyske, men der er ingen tvivl om, at det osse for dem er håndværket, der tæller. Dét at ikke to er helt ens, hverken i størrelse eller udtryk. Unika er et ord, der værdsættes, når det gælder gaver til folk, der har alt, folk der ikke mangler noget, og som slet ikke vidste, de samlede på pingviner!