hjermvej 31

7600 Struer

+45 23636346

tlf - sms

Man - Fre: 7:00 - 16:30

Dansk Trækunst og kunsthåndværk

At fremstille trækunst eller kunsthåndværk af træ er ikke noget nyt. Den historie går langt tilbage i tid og den historie findes i alle samfund. Træ har altid været og er stadig et let tilgængeligt materiale, det er forholdsvis nemt at bearbejde. Den træsort man anvender bestemmer farven og åretegninger i den færdige genstand. Hvordan genstandens udtryk er, hvordan den ser ud, vil være et spørgsmål om stil og tradition. Et norsk træskærerarbejde vil for eksempel være helt forskellig fra et afrikansk, fordi mennesket bag arbejdet har sin egen stil, sin egen opfattelse af, hvordan det skal være, påvirket som man er af ting og sager omkring én.

Dansk trædrejer.

Som dansk trædrejer er jeg selvfølgelig inspireret af den stil der gennem mange år har været dominerende i dansk design. En stil der er strømlinet og uden for mange snørkler og krummelurer, enkel i form og udtryk. Det ligger godt til en trædrejer og harmonerer fint med de linjer der ligger i materialet. At dreje i træ er en spændende proces, for det spil og de muligheder der ligger i materialet ændrer karakter undervejs. Selv om man laver to af en slags, så bliver de aldrig helt ens, og det er dét, der gør det så interessant at beskæftige sig med. Hver gang jeg spænder et nyt stykke træ i drejebænken er en oplevelse på vej, en oplevelse jeg selv styrer formen på, men ikke hele udtrykket.

Billedgalleri.

At afbilde tredimensionelle emner er altid en udfordring. På et fotografi ser man jo kun en del af det, og skal selv forestille sig resten. Derfor skriver jeg for det meste dimensionerne i tekst, men hvis du vil ha´ et virkeligt indtryk af mine ting, så er du velkommen til at ringe og aftale tid til at besøge mit værksted, eller få tilsendt en figur.